Råd till arbetsgivare och anställd

Har du anställda som har sömnproblem eller är i riskzonen för utbrändhet, stress eller utmattningssyndrom då har du möjlighet att skaffa ett MONDIAN Sömntäcke. Det blir avdragsgillt för dig som arbetsgivare och leder inte till förmånsbeskattning för den anställde.

Är du anställd och har sömnproblem som påverkar ditt arbete kan din arbetsgivare hjälpa dig genom att köpa dig ett MONDIAN Sömntäcke, alternativt att din arbetsgivare köper in det och låter dig betala det via bruttolöneavdrag. I båda fallen är det fördelaktigt för båda parter.

Du kan även handla ett MONDIAN Sömntäcke på delbetalning.

Har du anställda med sömnproblem?

Var fjärde Svensk har sömnproblem.

Sömnproblem påverkar arbetsförmågan, koncentrationen, ökar risken för olyckor och misstag som kan ge ekonomiska konsekvenser eller i värsta fall innebära personfara. Förebyggs inte sömnsvårigheter slutar det ofta med sjukskrivning. Forskning visar att om man sover bra är det nästintill omöjligt att bli utbränd.

God sömn ger återhämtning och minskar riskerna för sjukskrivning på grund av stress.

Signaler man skall uppmärksamma

  • Arbetar ofta övertid
  • Har inte tid att delta i möten
  • Kommer inte på fikarasten
  • Är ofta uppvarvad
  • Tappar engagemang
  • Prioriterar inte återhämtning och avslappning
  • Ifrågasätter sin egen kompetens
  • Irritation och emotionella uttryck
  • Ofta trött
  • Minskar sitt sociala liv

Sömnen är en av de viktigaste motvikterna till stress och ger kroppen den nödvändiga återhämtning den behöver. Utan god sömn klarar vi inte av påfrestningar och hälsan blir lidande.

Tyngdtäcke är en bra lösning

Det finns många sätt att behandla sömnproblem, de vanligaste är motion, mindfulness och KBT. Svårigheten är att dessa insatser kräver regelbundenhet av den anställde, så fort man slutar kommer problemen snabbt tillbaka. Medicinering är ett annat alternativ men har negativa konsekvenser och kan även påverka yrkesutövandet. Ett tyngdtäcke är en enkel och bra lösning mot sömnproblem.

MONDIAN Sömntäcke, ett bra alternativ mot sömnsvårigheter

Ett Sömntäcke är ett tungt täcke som hjälper den anställde att somna snabbare, få en djupare sömn och minskar risken att vakna upp för tidigt. Forskning visar att de flesta med sömnproblem sover bättre med tyngdtäcke.

När man använder produkten frigör kroppen oxytocin, vilket är samma hormon som aktiveras vid beröring och massage. Detta hjälper den anställde att kunna slappna av lättare och sova bättre.

Ett Sömntäcke är en enkel och bra lösning för att den anställde ska få bättre sömn eftersom det inte kräver några stora insatser, varken under arbetstid eller på fritiden. 

Hjälp din anställde

Du som arbetsgivare kan köpa ett MONDIAN Sömntäcke och ge till den anställde. Det är avdragsgillt för arbetsgivaren och leder inte till förmånsbeskattning för den anställde, förutsatt att det är en insats i syfte att förebygga sömnsvårigheter som påverkar arbetet.

Du som arbetsgivare behöver inte läkarintyg utan det räcker med att den anställde intygar sömnsvårigheter och att det påverkar arbetet. Du kan använda den nedladdningsbara blanketten som du sedan sparar i redovisningssyfte.

Du kan välja att ge detta till din anställde utan kostnad eller tillsammans komma överens om ett bruttolöneavdrag. Oavsett är det fördelaktigt för båda parter.

Mår den anställde bra, mår företaget bra.

Du som företag kan enkelt handla med faktura hos oss, i kassan väljer du "Företag klicka här", och sedan fyller du i informationen som behövs och trycker på "Slutför köp". Du kan även kontakta oss på 031-470210 eller info@mondian.se.