MONDIAN Sömntäcke

MONDIAN Sömntäcke är ett tyngdtäcke som hjälper människor att sova bättre. Designen gör det följsamt mot kroppen och tyngden ger en omslutande känsla. Tyngden kommer ifrån kedjor och den sensoriska stimulansen från kedjorna i kombination med tyngden gör det lättare att slappna av och somna. MONDIAN Sömntäcke finns i tyngderna 4-14 kg samt 3-4 kg i juniorstorlek.

Vilken tyngd bör jag välja?

När du väljer vikt på ditt tyngdtäcke ska du absolut inte utgå från din egen kroppsvikt. Hur mycket du väger har ingenting med din sensoriska upplevelse att göra. Behovet av tyngd varierar från person till person men när vuxna personer har fått chansen att prova flera olika tyngder brukar de flesta vuxna trivas bäst med en tyngd på 8kg. Om du tror att du föredrar något tyngre än genomsnittet så kan man välja att gå upp i vikt till 10kg, alternativt om man tror sig vilja ha något lite lättare än de flesta så är rekommendationen att prova med 6kg.

Ju svårare man har att sova desto tyngre täcke behöver man. Upplevelsen av tyngden mot kroppen gör det lättare att slappna av och släppa tankar. Därför gäller också samma resonemang om man köper ett Sömntäcke för att man känner sig stressad, spänd, rastlös eller orolig. Ju mer upplevd press desto bättre känns det med ett tyngre täcke.

Modeller

Vuxenmodell

Tungt och omslutande Sömntäcke som gör det lättare att somna, förbättrar sömnkvalitén och minskar risken för tidigt uppvaknande.
Alla MONDIANs täcken går att tvätta i en vanlig hushållstvättmaskin som klarar 6kg. De täcken som väger mer än 6 kg är delbara och det täcke som väger 14 kg är tredelat. Tvätt 60 grader kulörtvätt i medföljande tvättpåse. Hygieniskt och torkar snabbt eftersom tyngdmaterialet består av vitlackerade stålkedjor så att luften kan flöda fritt.
Passar för påslakan i standardstorlek 150cm x 200cm. Levereras med praktisk bärväska för transport och förvaring.

Finns i vikterna:

 • MONDIAN Sömntäcke 4kg
 • MONDIAN Sömntäcke 6kg
 • MONDIAN Sömntäcke 8kg (delbart)
 • MONDIAN Sömntäcke 10kg (delbart)
 • MONDIAN Sömntäcke 12kg (delbart)
 • MONDIAN Sömntäcke 14kg (tredelat)
Tyngdtäcke för barn som använder barnsäng. Passar för påslakan i barnstorlek 105 x130 cm. Kan tvättas på 60 grader, tvättpåse medföljer. Levereras med praktisk bärväska för transport och förvaring. Finns i vikterna
 • MONDIAN Sömntäcke 3kg barn
 • MONDIAN Sömntäcke 4kg barn

Vad ingår i produkten

MONDIAN Sömntäcke levereras med en praktisk bärväska samt en tvättpåse

Användning

Mondians sömntäcke är ett tungt täcke som gör det lättare att varva ned och slappna av. Den omslutande känslan skapar trygghet och lugnar både oroliga tankar och rörelser. När man använder sömntäcket blir det lättare att somna, man sover djupare och det minskar risken att vakna upp för tidigt. Användaren får inte bara en längre sömnperiod varje natt utan också en bättre kvalité på sömnen under den tiden man sover.
Sömntäcket innehåller kedjor som formar sig efter kroppen och den sensoriska upplevelsen av tyngden från täcket bidrar också till en ökad kroppsuppfattning och mental närvaro. Sömntäcket kan även användas dagtid exempelvis vid vila i sittande, liggande på hela- eller delar av kroppen.

Om man vill kan man placera täcket så att så många av kedjorna som möjligt har kontakt med kroppen för att uppnå en maximalt omslutande tyngdkänsla.
Den ena sidan kan upplevas ge en starkare sensorisk stimulering eftersom kedjorna är tydligare markerade.
Sömntäcket kan användas som ersättning för det vanliga täcket eller tillsammans med det vanliga täcket. Om det används tillsammans med ett annat täcke kan man testa att lägga sömntäcket antingen ovanpå eller under eller beroende på vad som känns mest behagligt.

Sömntäcket används med fördel med ett vanligt påslakan utanpå men vid behov finns även hygienskydd som tillbehör.

Design och materialval

MONDIAN Sömntäcke är designat för att det ska upplevas så behagligt som möjligt. Alla material är valda med omsorg för att täcket ska andas och bidra till ett mikroklimat som överensstämmer med kroppens naturliga temperaturreglering. Sömntäcket är sytt i ett flamsäkert tyg som är anpassat för att användas i en sovmiljö.

Tvättråd och rekonditionering

Sömntäcket går bra att tvätta i en vanlig tvättmaskin under förutsättning att maskinen klarar en vikt som motsvarar vikten på täcket upp till max 6 kg.
För de modeller som är delbara tvättas varje del separat. Använd den medföljande tvättpåse när du tvättar täcket.
Efter tvätt, häng upp täcket och låt det torka. Valen av material gör att täcket torkar snabbt då det inte suger upp så mycket vatten.

Mer information

Har du frågor eller önskar prova ett sömntäcke kontakta oss, så kan vi hjälpa dig.

Dokumentation

Dokumentation till MONDIAN's Sömntäcken. Klicka för att ladda ner dokumentet som en PDF fil.

Nöjd kundgaranti

Vi vet att sömnen är bland det viktigaste för att man ska må bra i sitt liv.
Därför vill vi att du ska få chans att prova ett Sömntäcke.

Därför erbjuder vi:

 • fri frakt - med trygg och snabb leverans
 • Prova i lugn och ro i 14 dagar med ångerrätt
 • fri retur om du inte är nöjd
 • Säker betalningslösning med Klarna